Ben jij jonger dan 21 jaar en percussie- of blaasmuzikant bij een jeugdorkest? Of volg je lessen bij een muziekschool? Schrijf je dan persoonlijk of met je jeugdorkest in voor het BLOW! Jeugdevent en beleef op zaterdag 6 juli een te gekke start van je zomervakantie. Werk je kennis bij tijdens een van de workshops en/of verzorg een concert met je jeugdorkest, gedurende het in totaal 6 uur durende programma. Jeugdorkesten die willen deelnemen krijgen de kans om een mini-concert te geven van 30 minuten. Als grande finale neem je als deelnemer ook nog deel aan een gezamenlijke eindpresentatie, die onder leiding staat van de beide docenten van de workshops: Marc Huynen en Ivo Kouwenhoven. En dat alles GEHEEL GRATIS voor zowel deelnemers als bezoekers, dus neem vrienden en familieleden mee, want zij mogen gratis komen luisteren naar de mini-concerten. Tijdens de hele middag is er ook een Kindermuziektuin met muzikale activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Schrijf je in middels een van de onderstaande deelnamepakketten en wees er snel bij, want: VOL=VOL!

Programma

Timetable

Programma:


11:00 – 17:00:

Kindermuziektuin

10.00 – 10.30:
Inloop

10.30 – 11.30:
Workshops (Ivo Kouwenhoven & Marc Huynen)

11.45 – 12.15:
Concert 1 – Harmonie Unitas et Fidelitas Gennep

12.30 – 13.00:
Concert 2 – Harmonie St. Joseph Sittard

13.15 – 13.45:
Concert 3 – Koninklijke Philharmonie Bocholtz

13.30 – 14.00:
Inloop

14.00 – 15.00:
Workshops (Ivo Kouwenhoven & Marc Huynen)

15.15 – 16.00:
Workshop Martin Grubinger (Theater Kerkrade)

16.30 – 17.00: 
Eindpresentatie alle workshopdeelnemers (Markt)

17.00 – 18.00:
Concert Vitzkids Bigband (Markt)

Workshops

Muzikaal ontwikkelen – door Ivo Kouwenhoven

Twee nog nader te bepalen muziekstukken van Himalaya Music worden in de aanloop naar de workshops uitgereikt aan de deelnemers. De workshop wordt uitgevoerd in de play-in vorm, waarbij beide stukken samen met Ivo Kouwenhoven worden doorgenomen. Daarbij ligt de nadruk niet op de muziek, maar op de ontwikkeling van jou als muzikant.

Muzikaal improviseren – door Marc Huynen

Lichte muziek spelen is leuk, en hoe jonger je hiermee begint hoe makkelijker. Aan de hand van oefeningen en composities uit het pop en jazzrepertoire wordt gewerkt aan frasering, timing en improvisatie.  Waar liggen de verschillen tussen een klassieke en lichte muziek benadering. Er wordt geïmproviseerd op gehoor, toonladders en accoordenschema’s.

Kindermuziektuin

Naast een event voor jeugdige muzikanten, is er op de markt ook een Kindermuziektuin. In de Kindermuziektuin (KMT) worden kinderen uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan, om te ontdekken, te doen en natuurlijk te musiceren. Al doende ervaren ze dat samen muziek maken erg leuk is. De KMT is een verzameling van interactieve installaties waarmee kinderen op laagdrempelige wijze muziek kunnen maken. Kinderen kunnen er lol maken, leren én samen muziek maken tegelijkertijd! De Kindermuziektuin is gratis toegankelijk en staat er gedurende het hele jeugdevent (11:00 – 17:00 uur). Aanmelden of inschrijven is niet nodig.

Deelnamepakketten

Deelnemen met een Jeugdorkest

Ben jij jonger dan 21 jaar en muzikant of begeleider/dirigent van een jeugdorkest? Neem dan GRATIS deel aan het BLOW! by WMC Jeugdevent op zaterdag 6 juli 2019 en:

 • beleef van 11.00u tot 18.00u een super muzikale dag;
 • verzorg een miniconcert van 30 minuten op de markt in Kerkrade;
 • neem deel aan één workshopronde;
 • laat je inspireren door een van ‘s werelds beste slagwerkers: Martin Grubinger;
 • krijg een te gek BLOW! by WMC t-shirt;
 • speel samen met zo’n 200 muzikanten mee in de gezamenlijke eindpresentatie;
 • wordt voorzien in drankjes en een gezonde snack (LET OP: lunch is niet inbegrepen);

Deelnemen is geheel gratis. Uiterlijk 15 juni maken we vervolgens de workshopindelingen en definitieve tijdsplanning bekend van de mini-concerten!

Inschrijven

Individueel deelnemen

Ben jij jonger dan 21 jaar en percussie- of blaasmuzikant, maar geen lid van een jeugdorkest? Neem dan op zaterdag 6 juli je instrument mee naar het BLOW! by WMC Jeugdevent en:

 • neem tussen 11.00u en 18.00u deel aan beide workshoprondes;
 • luister naar de miniconcerten van de verschillende jeugdorkesten;
 • laat je inspireren door één van s’werelds beste slagwerkers: Martin Grubinger;
 • krijg een te gek BLOW! by WMC t-shirt;
 • speel samen met zo’n 200 muzikanten mee in de gezamenlijke eindpresentatie;
 • wordt voorzien in drankjes en een gezonde snack (LET OP: lunch is niet inbegrepen);

Individueel deelnemen is ook geheel gratis. Uiterlijk 15 juni maken we vervolgens de workshopindelingen en definitieve tijdsplanning bekend van de mini-concerten!

Inschrijven

Ook interessant

Partners