Naast zijn dirigentengagementen wordt Mark steeds meer erkend als een van ‘s werelds meest vooraanstaande dirigenten, en zijn studenten hebben opmerkelijke successen geboekt. Naast zijn werk in alle gerenommeerde dirigentenprogramma’s van het Royal Northern College of Music (RNCM), ontwikkelde hij een elite undergraduate dirigentenprogramma aan de Universiteit van Manchester, is hij gastdocent bij de Royal Air Force en is hij vaak te gast bij dirigentencursussen en masterclasses over de hele wereld. Zo ook bij de internationale dirigentencursus tijdens BLOW! by WMC Kerkrade, waar hij samen met Jan Cober gedurende drie dagen een zestal internationale dirigenten zal begeleiden. Nieuwsgierig? Schrijf je dan in als deelnemer of kom gratis naar één van de workshops.

Mark Heron is een Schotse dirigent die bekend staat om zijn dynamische en goed gerepeteerde optredens over een ongewoon breed repertoire en zijn expertise als orkestleider. Als gastdirigent trad hij op met het BBC Philharmonisch Orkest, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, St Petersburg Festival Orchestra en vele anderen. Hij is muziekdirecteur van het Nottingham Philharmonic en als lid van de dirigenten van het RNCM werkt hij regelmatig samen met alle orkesten en ensembles van het College. Mark is de dirigent van het Liverpool Mozart Orchestra en was tien jaar lang directeur van orkesten aan de Universiteit van Manchester.

Toegewijd als hij is aan het werken met jonge musici, heeft Mark naast zijn werk aan de RNCM en Manchester University, ensembles gedirigeerd van de Royal Academy of Music, het Koninklijk Conservatorium van Schotland, Tilburg & Maastricht Conservatoria, de Nationale Jeugdorkesten van Groot-Brittannië en Israël, het Sloveens Nationaal Jeugdorkest, en nog veel meer.

Mark heeft een grote belangstelling voor hedendaagse muziek en heeft wereldpremières van vele belangrijke werken gegeven. Hij werkte samen met vooraanstaande componisten als Kalevi Aho, Sir Harrison Birtwistle, Unsuk Chin en Mark Anthony Turnage. In 2018 dirigeerde hij de wereldpremière van Adam Gorb’s opera The Path to Heaven en in 2006 de Europese première van de Amerikaanse componist Daron Hagen’s opera Bandanna. Hij nam tientallen cd’s op met het RNCM Wind Orchestra met hedendaags blaasrepertoire op labels als Chandos, Naxos, NMC, ASC en Polyphonic.

Ook interessant

Complete line-up

Partners