Tickets

BLOW! by WMC Kerkrade wordt op donderdagavond in stijl geopend, met een concert van maar liefst drie kampioenen van de laatste editie van het Wereld Muziek Concours. De top uit de wereld van het slagwerk, de fanfareorkesten en brass bands, en dat in één avondconcert!

Het slagwerkensemble van Cadenza Twello verzorgt de aftrap. Het uitmuntende optreden van het ensemble werd tijdens WMC 2017 nog beoordeeld met het uitzonderlijk hoge puntentotaal van 97,16 punten. ‘Een ongekend spektakel en een must see voor iedere muziekliefhebber’, aldus Henk Smit, eindverantwoordelijke voor de percussiewedstrijden bij WMC.

Na een kort changement volgt er een concert van de kampioen in de concertdivisie fanfarewedstrijden: Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel. De laatste 25 jaar ontpopte het Belgische fanfareorkest zich tot een van de toonaangevende naam in de blaasmuziekwereld.

Na de pauze is het slotwoord aan niemand minder dan Brassband Willebroek. De door Frans Violet in 1979 opgerichte band won 3 keer de Europese titel en kroonde zich in 2017 tot WMC Wereldkampioen. ‘Het belooft een ongelofelijk bijzondere avond, met een optreden van de top van maar liefst drie disciplines in één concert’ aldus Björn Bus, overall artistiek leider van WMC.

Donderdag 4 juli – 19.30u.
Theater Kerkrade

Orkesten

Partners