BLOW! by WMC
31 augustus & 1 september 2024

Voorwaarden deelname BLOW! to Woodstock

De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor deelname aan het wedstrijdonderdeel ‘BLOW! to Woodstock’ tijdens BLOW! by WMC 2021:

 1. Bandsamenstelling

De wedstrijd staat open voor bands waarin blaasmuziek de boventoon voert. Het maakt niet uit welke muziekstijl je band speelt, als er maar minimaal 4 blaasmuzikanten in je band zitten. Het maximale aantal muzikanten per band is 20.

 1. Deelname

Als je een podiumplek op Woodstock der Blasmusik gewonnen hebt in een eerdere editie van de wedstrijd dan mag je de daaropvolgende twee edities niet mee doen met de wedstrijd BLOW! to Woodstock.

 1. Beschikbaarheid

De band is beschikbaar op zaterdag 10 juli 2021 de gehele dag beschikbaar.

 1. Tijd

De totale duur van een wedstrijddeelname in de finale is 30 minuten. Voorafgaand aan een optreden heeft iedere band 20 minuten om het podium voor te bereiden en 10 minuten voor de soundcheck.

 1. Wedstrijdverloop

De inschrijving gaat van start op 24 november 2020. Deelnemers schrijven zich in doormiddel van een representatieve video. Simon Ertl (Festivaldirecteur bij Woodstock der Blasmusik) en Björn Bus (Artistiek Manager WMC)) bepalen de 10 halvefinalisten. Twee van de in totaal vijf finalisten worden bepaald aan de hand van een public voting via de website van BLOW! by WMC (https://blowbywmc.nl). De overige drie finalisten worden, na de public voting, geselecteerd door Simon Ertl en Björn Bus.

 1. Tijdspad*
 • Tot 1 april 2021: Inschrijving wedstrijd
 • 8 april 2021: publicatie 10 deelnemers
 • 22 april tot 1 mei 2021: public voting
 • 1 mei 2021: publicatie 2 publieksfavorieten
 • 6 mei 2021: publicatie overige 3 finalisten
 • 10 juli 2021: finale BLOW! to Woodstock 
* Let op: we hebben de data aangepast. De inschrijvingen blijven één maand langer open (tot 1 april 2021). Daardoor schuift alles een maand vooruit.
 1. Coronacrisis

Als gevolg van het uitbreken van de coronacrisis is een onzeker situatie ontstaan. Deze onzekerheid wordt mede veroorzaakt door maatregelen die door de overheid worden ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarom wordt deze wedstrijd ook onder voorbehoud georganiseerd. Alle deelnames komen te vervallen in het geval dat de wedstrijd (ook in alternatieve vorm) geen doorgang kan vinden voor 1 oktober 2021.

 1. Alternatieve wedstrijd

Indien de wedstrijd niet plaats kan vinden op de markt in Kerkrade, door de dan geldende coronamaatregelen, kan de organisatie ervoor kiezen om de wedstrijd zonder publiek te laten plaatsvinden en uit te zenden via o.a. YouTube.

 1. Jurering finale

Op de wedstrijddag, 10 juli 2021, beoordeelt een driekoppige onafhankelijke jury de vijf finalisten samen met het publiek. Het publiek heeft dan 25 procent aandeel. De winnaar wordt op het einde van de finaledag bekend gemaakt. Met de jury wordt niet gecorrespondeerd.

 1. Stemmen

Stemmen worden uitgebracht via het online-stemformulier op blowbywmc.nl. Per mailadres kan er één stem uitgebracht worden op één deelnemer. Het is niet mogelijk om – in tegenstelling tot BLOW! to Woodstock 2020 – meerdere keren te stemmen met hetzelfde e-mailadres. Stemmen worden geverifieerd op basis van mailadres. De organisatie behoudt zich het recht voor een halvefinalist te diskwalificeren bij het onrechtmatig verkrijgen van stemmen.

 1. Promotie

De organisatie behoudt het recht om de naam van de artiest en bijbehorend beeldmateriaal (foto en video) te gebruiken indien deze wordt benoemd tot een van de tien halvefinalisten en/of vijf finalisten. Zowel de naam als het beeldmateriaal worden gebruikt voor de stemapplicatie op blowbywmc.nl en voor promotionele doeleinden (website, social media, etc).

 1. Beeldmateriaal

Door de band aangeleverd beeldmateriaal (foto en video) wordt zonder bronvermelding gebruikt.

 1. Eigendomsrecht beeldmateriaal

Foto- en videomateriaal dat tijdens BLOW! by WMC wordt gemaakt is eigendom van de organisatie.

 1. Techniek en geluid

Iedere deelnemer stuurt uiterlijk 15 mei 2021 hun technische rider van hun optreden in met o.a. de volgende onderdelen:

 • Podiumplan/indeling
 • Benodigde microfonie en monitoring
 • Benodigd aantal stoelen en lessenaars op het podium
 1. Vergoeding

De organisatie van BLOW! to Woodstock vergoed de reiskosten van de vijf finalisten die  worden geselecteerd om deel te nemen aan de wedstrijd op zaterdag 10 juli 2021, te weten:

€ 0,19 per gereden kilometer met een maximum van €250,- per band. Het totaalbedrag van de reiskostenvergoeding wordt vóór de wedstrijddag in overleg met WMC vastgesteld en wordt na de wedstrijddag gefactureerd.

 1. Prijzen

Winnaar:             optreden op Woodstock der Blasmusik (1-4 juli 2022) en WMC (7-31 juli 2022)

Runner-up:          optreden tijdens WMC (7-31 juli 2022)

Derde plek:         optreden tijdens WMC (7-31 juli 2022)

Woodstock der Blasmusik, danwel Stichting WMC Kerkrade, bekostigen de reiskosten, maaltijden en de eventuele kosten van een overnachting (in overleg). De bands ontvangen geen gage voor hun performance en worden geacht beschikbaar te zijn op bovenstaande data.

 1. Maatregelen

In verband met de uitbraak van het coronavirus zal de organisatie voorzorgsmaatregelen en regels implementeren op basis van de aanbevelingen van officiële gezondheidsinstanties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de RIVM in Nederland die gelden op het moment van de wedstrijd.

Partners