BLOW! by WMC
31 augustus & 1 september 2024
"Blaasmuziek.. maar dan toch écht anders", zo beschrijft de Duitse pers de uit de regio Bodensee brassband. BLOW! by WMC haalt de band voor de eerste keer naar Nederland!!

“Blaasmuziek.. maar dan toch écht anders”, zo beschrijft de Duitse pers de uit de regio Bodensee afkomstige 8-koppige brassband. Met eigen arrangementen van klassiekers als Killing me softly en I’m not the only one brengt Fättes Blech zijn eigen sound: ritmisch, hip, jong en opzwepend. BLOW! by WMC haalt de band voor de eerste keer naar Nederland!

De jonge muzikanten verdienden hun sporen in de traditionele blaasmuziekscène, maar al snel werd duidelijk, dat het octet steeds meer gedreven raakte door het klankspectrum van de ietwat ongewone moderne beats. Hun repertoire onderging een drastische verjongingskuur en ondertussen staat Fättes Blech bekend om hun vertaalslag van traditioneller Walzer, Polka und Marsch naar Hip Hop, Rap, Reggae, Pop, Jazz en Funk.

Inmiddels is Fättes Blech de Duitse landsgrenzen al ontgroeid en verzorgt de band optredens in Oostenrijk, Kroätie en Zwitserland. Vorig jaar nog speelden ze voor ruim 13.000 bezoekers op het mainstage van Woodstock der Blasmusik. Doe jezelf een plezier en ga dit niet missen!

Partners