BLOW! by WMC
31 augustus & 1 september 2024

De wieg van de fanfare Happaranka ligt in een van de mooiste dorpen van Frankrijk. In de dorpsherberg “Zum Hirsch” in het Elzasser dorp Hunspach (40 kilometer ten noorden van Straatsburg) kwamen vijf jonge rasmuzikanten in het weekend bij elkaar om Boheemse en Moravische muziek te spelen. De bezetting werd al snel uitgebreid met extra muzikanten tot uiteindelijk, in 2009, een onafhankelijke brassband werd opgericht in 2009.

Een naam voor de band was snel gevonden, want in het Elzassisch worden muzikanten aangeduid als “Happer” in het Elzassisch en aangezien de “Happers” de muziek van Tsjechische orkesten spelen, zoals de Tsjechische orkesten, zoals de Tufaranka, Moravanka, enz. bijzonder gewaardeerd wordt door de “Happers”, dus de naam voor de jonge formatie lag voor de hand: HAPPARANKA!

Onder leiding van Jérémie Rupp verovert het orkest sindsdien een breed publiek buiten de Elzas en inspireert het publiek met een kleurrijk programma van composities in de Moravische stijl, solostukken in de afzonderlijke registers en moderne kopermuziek tijdens vele concerten in binnen- en buitenland. Een heel bijzonder hoogtepunt is de jaarlijkse Happaranka-Fescht, die de fanfare altijd op de tweede zondag in augustus organiseert. De schilderachtige achtergrond van het dorpsplein in Hunspach wordt omgetoverd tot een groot openluchtpodium met geweldige kopermuziek en Elzasser specialiteiten. Een echte insider tip!

Happaranka speelt van 14.15 – 16.15 uur.

Complete line-up

Partners