BLOW! by WMC
31 augustus & 1 september 2024
Op zaterdag 6 juli 2019 organiseert het Wereld Muziek Concours Kerkrade een muzikaal jeugdevenement als onderdeel van het 4-daagse festival BLOW! by WMC. !

Meer informatie en inschrijven

Ontwikkeling
‘Met het nieuwe festival BLOW! by WMC willen we de blaasmuziek in de breedte tonen en educatie van jonge, talentvolle muzikanten is daar een belangrijk onderdeel van,’ zegt Björn Bus, artistiek manager van WMC. ‘Ik zie het als een wezenlijke taak van WMC om ervoor te zorgen dat de blaasmuziek een toekomst heeft. Met dit event bieden we een podium aan jeugdorkesten en zorgen we ervoor dat individuele muzikanten zich onder leiding van professionals verder kunnen ontwikkelen.’

Programma
Het in totaal zes uur durende programma wordt verzorgd door docenten Marc Huynen en Ivo Kouwenhoven. In de laagdrempelige workshops staat voornamelijk de muzikale ontwikkeling van de jeugdige muzikanten centraal. Gedurende de dag geven de jeugdorkesten miniconcerten op de markt in Kerkrade van ongeveer 30 minuten. De eindpresentatie bestaat uit een gezamenlijk concert van alle deelnemers aan het eind van de dag. Tevens vindt er een workshop plaats van de Oostenrijkse meesterpercussionist Martin Grubinger waar alle deelnemers bij aanwezig zijn.

BLOW! by WMC
Begin februari lanceerde WMC Kerkrade een nieuw blaasmuziekfestival onder de naam BLOW! by WMC Kerkrade. Het festival vindt plaats in Kerkrade van 4 tot en met 7 juli 2019. Onder andere de Amsterdamse jazzband New Cool Collective en de energieke band Broken Brass Ensemble maken deel uit van de line-up van BLOW!. Het defensieorkest Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) speelt op 6 juli samen met de gevierde Duitse percussionist Martin Grubinger. Het festival sluit af met een parade van top mars- en showbands in het centrum van de stad.De inschrijving is geopend tot 1 mei. Uiterlijk 15 juni maakt de organisatie de exacte tijden van de workshops en concerten bekend. Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Partners