BLOW! zoekt bands met ambitie! Speel op zaterdag 11 juli 2020 voor een uitzinnig publiek tijdens BLOW! by WMC en win een plek op het Woodstock der Blasmusik!

De voorwaarden:

  • Je moet minimaal 4 blazers in je band hebben en het totaal aantal muzikanten is maximaal 20.
  • Je moet een representatieve, liefst professionele video uploaden van jouw band.
  • Welke muziek je speelt maakt niets uit. Alle genres zijn welkom, wees creatief en verras ons.

Wat is BLOW! to Woodstock?

BLOW! by WMC organiseert in 2020, in samenwerking met het festival Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk, een wedstrijd voor bands. Speel je in een band met minimaal 4 blazers? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan BLOW! to Woodstock! Je krijgt de kans om op 11 juli op de markt van Klankstad Kerkrade een halfuur te spelen voor een enthousiast publiek op het festival BLOW! by WMC.

Wat kun je winnen?

De eerste prijs is een plek op het podium van het fameuze Woodstock der Blasmusik in 2021! De top drie van BLOW! to Woodstock krijgt tevens een plek op het Wereld Muziek Concours 2021.

Wie mag er meedoen?

De wedstrijd staat open voor alle bands uit de Benelux waarin blaasmuziek een belangrijke rol speelt. Het maakt niet uit welke muziekstijl je band speelt, als er maar minimaal 4 blaasmuzikanten in je band zitten. Het maximale aantal muzikanten per band is 20.

Hoe bepalen we de winnaar?

Uit alle inzendingen kiest WMC tien halve finalisten. Het publiek mag vanaf 15 februari stemmen via de website op hun favoriete bands. Uiteindelijk spelen de drie hoogst gewaardeerde bands op 11 juli op de markt in Kerkrade tijdens BLOW! by WMC. Ook worden er nog twee bands gekozen door een onafhankelijke jury. In totaal spelen er dus vijf artiesten tijdens de zaterdag van BLOW! voor zo’n 2.000 blaasmuziekfans. Een jury, die bestaat uit de festivaldirectie van Woodstock der Blasmusik, de artistieke leiding van WMC en een prominente artiest (die we nog even geheimhouden), bepaalt vervolgens de winnaar die nogmaals het podium mag betreden.

Wat zijn de belangrijkste data?

  • 25 oktober: start inschrijving BLOW! to Woodstock
  • 1 februari: sluiting inschrijving
  • 15 februari: publicatie van de geselecteerde bands op blowbywmc.nl en start public voting.
  • 1 april: Bekendmaking drie finalisten
  • 11 juli: BLOW! By WMC.

Wat is Woodstock der Blasmusik?

Woodstock der Blasmusik is – zoals de naam misschien al verraadt – een vierdaags festival dat volledig draait om blaasmuziek. In het Oostenrijkse Ort im Innkreis verzamelen zich ieder jaar zo’n 60.000 blaasmuziekliefhebbers op een groot festivalterrein. Het is het Pinkpop van de blaasmuziek. Vanaf 2019 organiseert BLOW! samen met ons partnerfestival Woodstock der Blasmusik een wedstrijd. Benieuwd? Kijk hier de aftermovie van Woodstock der Blasmusik 2019.

Partners