BLOW! by WMC
31 augustus & 1 september 2024

BLOW! zoekt bands met ambitie! Speel op zaterdag 4 september 2021 in Kerkrade tijdens de tweede editie van BLOW! to Woodstock en maak kans op een plek op het Woodstock der Blasmusik! 

De voorwaarden:

  • Je hebt minimaal 4 blazers in je band en het totaal aantal muzikanten is maximaal 20.
  • Je moet een representatieve, liefst professionele video uploaden van jouw band.
  • Welke muziek je speelt maakt niets uit. Alle genres zijn welkom, wees creatief en verras ons.

Op 8 april maakten we de 10 finalisten bekend. Check ze hier!

Wat is BLOW! to Woodstock?

BLOW! by WMC organiseert in 2021, in samenwerking met het festival Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk, voor de tweede keer de wedstrijd BLOW! to Woodstock. Speel je in een band met minimaal 4 blazers en maximaal 20 muzikanten? Doe dan mee! Je krijgt de kans om op zaterdag 4 september 2021 in Klankstad Kerkrade een halfuur te spelen voor een enthousiast publiek. Check hier de (online) editie van BLOW! to Woodstock 2020 en hier de aftermovie van BLOW! 2019. 

Wat kun je winnen?

De eerste prijs is een plek op het podium van het fameuze Woodstock der Blasmusik in 2022! De top drie van BLOW! to Woodstock krijgt tevens een plek op het Wereld Muziek Concours 2022. 

Wie mag er meedoen?

De wedstrijd staat open voor alle bands uit de Benelux en Duitsland waarin blaasmuziek een belangrijke rol speelt. Het maakt niet uit welke muziekstijl je band speelt, als er maar minimaal 4 blaasmuzikanten in je band zitten. Het maximale aantal muzikanten per band is 20. Inschrijven kan tot 1 april 2021.

Hoe bepalen we de winnaar?

Uit alle inzendingen kiezen Simon Ertl (Woodstock der Blasmusik) en Björn Bus (WMC Kerkrade) tien halve finalisten. Het publiek mag tussen 22 april en 1 mei stemmen via de website op hun favoriete band. Uiteindelijk spelen de twee hoogst gewaardeerde bands op 4 september in Kerkrade tijdens BLOW! by WMC. De laatste drie finalisten worden gekozen door een onafhankelijke jury. In totaal spelen er dus vijf artiesten tijdens de zaterdag van BLOW! voor zo’n 2.000 blaasmuziekfans. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een driekoppige jury (75%) en het publiek (25%).

Dit zijn de belangrijkste data*

  • Tot 1 april 2021: Inschrijving wedstrijd
  • 8 april 2021: publicatie 10 deelnemers
  • 22 april tot 1 mei 2021: public voting
  • 1 mei 2021: publicatie 2 publieksfavorieten
  • 6 mei 2021: publicatie overige 3 finalisten
  • 4 september 2021: finale BLOW! to Woodstock 

* Let op: we hebben de data aangepast. De inschrijvingen blijven één maand langer open (tot 1 april). Daardoor schuift alles een maand vooruit.

Wat is Woodstock der Blasmusik?

Woodstock der Blasmusik is – zoals de naam misschien al verraadt – een vierdaags festival dat volledig draait om blaasmuziek. In het Oostenrijkse Ort im Innkreis verzamelen zich ieder jaar zo’n 60.000 blaasmuziekliefhebbers op een groot festivalterrein. Het is het Pinkpop van de blaasmuziek. Vanaf 2019 organiseert BLOW! samen met ons partnerfestival Woodstock der Blasmusik een wedstrijd. Benieuwd? Kijk hier de aftermovie van Woodstock der Blasmusik 2019.

Partners