BLOW! by WMC
31 augustus & 1 september 2024
Bands en muzikanten opgelet! Tijdens de 2de editie van BLOW! by WMC lanceren we een nieuw wedstrijdformat. De enige voorwaarde om mee te doen is dat er minimaal vier blaasmuzikanten in de band zitten. De winnaar van de competitie, welke op de zaterdag gaat plaatsvinden (11 juli), krijgt een plek op het Oostenrijkse festival Woodstock der Blasmusik en op WMC 2021.!

,,We laten deelnemers volledig vrij wat genres betreft,” zegt artistiek manager Björn Bus. ,,Denk aan Böhmisch-Mährisch, pop, jazz en funk: het kan allemaal. Dit past perfect in de formule van BLOW! want we tonen hoe breed de blaasmuziek kan zijn. Het aspect entertainment speelt in deze wedstrijd een belangrijke rol.” De inschrijving voor de wedstrijd opent op vrijdag 25 oktober en loopt tot 1 februari 2020. WMC selecteert vervolgens een tiental bands waarop het publiek tot 1 april online kan stemmen.  De drie bands met de meeste stemmen krijgen een finaleplek tijdens BLOW! by WMC op zaterdag 11 juli. De jury kiest daarnaast nog twee deelnemers. Dat brengt het totaal op vijf finalisten.

Prijzen

De winnaar van BLOW! to Woodstock krijgt een prominente plek op het podium van Woodstock der Blasmusik tijdens de editie van het festival in 2021. Daarnaast programmeert WMC de top drie van de wedstrijd tijdens de 19de editie van het Wereld Muziek Concours (WMC), dat gaat plaatsvinden van 8 juli t/m 1 augustus 2021.

Samenwerking

In 2019 startte WMC een samenwerking met het blaasmuziekfestival Woodstock der Blasmusik, dat iedere jaar plaatsvindt in het Oostenrijkse Ort im Innkreis. Het vierdaagse openluchtfestival programmeert zowel traditionele als moderne blaasmuziek en trekt zo’n 60.000 enthousiaste muziekliefhebbers. Het festival is tevens bijzonder populair onder Limburgers. ,,Het Woodstock der Blasmusik combineert entertainment met hoogstaande blaasmuziek,” zegt Bus. ,,Het toont dat blaasmuziek een veel breder spectrum beslaat dan mensen vaak denken. Dat willen we ook in Kerkrade laten zien. Daarom hebben we samen een nieuw wedstrijdonderdeel ontwikkeld met een aftrap tijdens BLOW! 2020 onder de titel BLOW! to Woodstock.”

Meer info & inschrijven voor BLOW! to Woodstock

Partners